7 Kasım 2013 Perşembe

Vee İşte... Bizimki... :))))))





2 Kase aşurelik buğday,
Aynı kaseyle 1 ölçü nohut,
1 ölçü kuru fasulye,
dün akşamdan fasulye ve nohutu içine yarım tatlı kaşığı karbonat katılmış sıcak suda ıslattım.
Buğdayı da büyük bir tencereye alıp pişirdim.
Bir süre sonra buğdayı kendi sıcağıyla baş başa bıraktım suyunu çekip yumuşasın diye de üzerine kalın bir örtü örttüm.
Fasulye ve nohut yeterince ıslandığında ise bu sabah kaynattım tek tek.
Daha sonra buğdayı pişirdiğim tencereye katıp hep beraber pişirmeye başladım bir su bardağına yakın pirinç de ekledim. Bu arada suyu bittikçe kaynar su ekleyip yumuşayıp özleşmesini sağladım. 
(Özleşme= Ezilip, bozulup, kıvamlı bir hale getirme.)
Biraz daha piştikten sonra küçük küçük doğradığım bir kase inciri, bir kase kayısıyı ve bir kase üzümü katıp pişirmeye devam ettim. Portakal kabuğunu ince rende ile rendeleyip portakal suyu ile birlikte ilave ettim. Karışımın koyu kıvamlı olarak piştiğinden emin olduktan sonra iki buçuk su bardağı da şeker ekledim. Biraz daha ocakta tuttum. 
Kaselere servis yapıp üzerlerini fotoğrafta görüldüğü üzere süsledim. 

Not: Fotoğraf çekimleri bana aittir. Ben fotoğrafladıktan sonra komşulara gitti çoktan yenmiştir.

Bu ölçüler nettir yaparsanız afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder