1 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı irmik
2 Su bardağı şeker
(2 su bardağı çok geliyor
tatlıyı aşırı sevmeyenler için azalttım. 1,5 bardak yaptım
O bile fazla geliyor 1 su bardağını da denemedim
deneyince yine buradan önerebilirim.)
4 Su bardağı su...
1 paket dolmalık fıstık olmazsa olmazı ve isteğe göre ceviz içi...
Fıstık ve elde parçalanmış cevizler 1 su bardağı sıvı yağda
pembeleşinceye kadar kavrulur.
Pembeleştikten sonra içine irmik konulup kısık ateşte karıştıra karıştıra uzun süre
pişme kokusunu alıncaya kadar kavurun...
(Bu pişme kokusu da ne ola ki demeyin ben de bilmiyorum. :)))))))
Yemek pişirenlere has bir ön sezi diyebiliriz. :))))...)
Daha sonra içine şekerini döküp biraz daha karıştırarak pişirin kısık ateşte.
En sonunda ise suyunu ekleyin.
Önce çok umut kırıcı bir görüntü elde edeceksiniz
çorba gibi bir hal alacak hatta fıstık ve cevizleri irmikten ayrılıp
çok kötü bir şey yapmış hissi verecek size ama sakın vazgeçmeyin.
Doğru yoldasınız.
Suyunu çekince helva görünümü ve kokusunu tam alacaksınız.
Suyunu iyice çektikten sonra üzerine temiz bir havlu koyup,
kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
En sonunda kaşıkla biraz kabartır tarzda karıştırın
Arzu ederseniz içine dondurma saklayabilir
ters çevirerek bu görünümü verebilirsiniz.
Afiyet olsun...
NOT: Ürün çekimleri bana aittir. Az önce çektim. :)))))))))...
Oğlucuuum beğendi... :))))))))))))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder