2 Haziran 2013 Pazar

İrmik Helvası...



1 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı irmik
2 Su bardağı şeker 
(2 su bardağı çok geliyor 
tatlıyı aşırı sevmeyenler için azalttım. 1,5 bardak yaptım
O bile fazla geliyor 1 su bardağını da denemedim 
deneyince yine buradan önerebilirim.)
4 Su bardağı su...
1 paket dolmalık fıstık olmazsa olmazı ve isteğe göre ceviz içi...

Fıstık ve elde parçalanmış cevizler 1 su bardağı sıvı yağda 
pembeleşinceye kadar kavrulur.
Pembeleştikten sonra içine irmik konulup kısık ateşte karıştıra karıştıra uzun süre
 pişme kokusunu alıncaya kadar kavurun...
(Bu pişme kokusu da ne ola ki demeyin ben de bilmiyorum. :))))))) 
Yemek pişirenlere has bir ön sezi diyebiliriz. :))))...)
Daha sonra içine şekerini döküp biraz daha karıştırarak pişirin kısık ateşte.
En sonunda ise suyunu ekleyin. 
Önce çok umut kırıcı bir görüntü elde edeceksiniz 
çorba gibi bir hal alacak hatta fıstık ve cevizleri irmikten ayrılıp 
çok kötü bir şey yapmış hissi verecek size  ama sakın vazgeçmeyin.
Doğru yoldasınız.
Suyunu çekince helva görünümü ve kokusunu tam alacaksınız.
Suyunu iyice çektikten sonra üzerine temiz bir havlu koyup, 
kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
En sonunda kaşıkla biraz kabartır tarzda karıştırın 
Arzu ederseniz içine dondurma saklayabilir 
ters çevirerek bu görünümü verebilirsiniz.
Afiyet olsun... 

NOT: Ürün çekimleri bana aittir. Az önce çektim. :)))))))))...
Oğlucuuum beğendi... :))))))))))))))


Hiç yorum yok: