24 Temmuz 2013 Çarşamba

Mutlu Olmak İçin Bunları Yapın...



Sürekli haklı olmak düşüncesinden sıyrılın!


Haksız olduğunuz zamanlar da haklı gibi görünmeye çalışmayın. Egonuza yenik düşerseniz hem kendinize hem de sevdiklerinize zarar vermiş olursunuz. 

Herşeyi kontrol etmeye çalışmayın!


Kendi ihtiyaçlarınızı düşünerek başka insanları kontrol altına almaktan vazgeçin. Etrafınızdaki insanları mutlu etmeye çalışırsanız, kendinizin de mutlu olduğunu göreceksiniz.

Her olayda bir suçlu aramayın!


Kendinizin alamadığı sorumlulukları etrafınızdaki kişilere yüklemeyin. Hayattaki sorumluluklarınızı kendi başınıza alın.

Zihninizi dinleyerek insanları incitmeyin!


Aklınıza gelen ilk düşünceyi eylem haline getirmeyin. Yaşanılan olay hakkında sakin bir şekilde düşünün ve karşınızdaki kişilere zarar vermemeye çalışın.

Sınırlarınızı zorlayın!


Ne yapıp ne yapamayacağınıza ya da neyin imkanlı neyin imkansız olduğuna bırakın bedeniniz karar versin. Bugünden itibaren sizi engellemeye çalışan bütün düşüncelerinizi yok edin. Kanatlarınızı açın ve uçmaya başlayın.

Sızlanmaktan vazgeçin!


Hayatınızda gerçek anlam taşımayan olgular için sızlanmaktan vazgeçin. Sizi üzen ve depresif hale sokan herşeyi bir kenara bakın ve hayata pozitif bir bakış açısı ile yaklaşın.

Eleştirmeyin!


İlgi alanınıza girmeyen ya da sizin gibi olmayan kişileri eleştirmeyin. Herşeyi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenin çünkü herşey olduğu gibi güzeldir.

Başkalarını etkilemeye çalışmaktan vazgeçin!


Başkalarını etkilemek için kendinizi farklı biri gibi göstermeye çalışmayın. Yalnızca kendiniz gibi olursanız, yanınızda gerçek dostlarınızı bulabilirsiniz.

Değişime karşı direnmeyin!


Değişim iyidir. Değişim A noktasından B noktasına ulaşabilmeniz için size yardım edecektir. Değişim hayatınızı daha iyi yaşamanıza ve sizi mutlu eden şeylerin etrafınızda olmasını sağlayacak. Size mutluluk veren herşeye kucak açın.

Korkularınızdan sıyrılın!


Korku sadece bir ilüzyondur. Korku var olmaz, onu tamamen siz yaratırsınız. Korktuğunuz herşeye karşı göğüs gerin ve korkularınızın üstüne yürüyün.

1 yorum:

AndreiaSalim dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.