20 Nisan 2013 Cumartesi

Evveeet Bir Beyti?... :)))))))) Kim sevmez?...




Evvet an itibariyle yemek işlerini de paylaşmaya başladım blogumda

İhtiyacınız olan malzeme çok az, lezzeti harika oluyor...
Bir golf topu büyüklüğünde kıyma, iki su bardağı köftelik bulgur,köfte baharatı knorr, 
İki adet yufka.
Sadece tepsiyi yağlayacak miktarda yağ, biraz da sos için gerekiyor o kadar.
Sosu için ise; bir kaşık salça, yarım çay bardağı zeytin yağı, bir buçuk su bardağı da su, isteğe bağlı olarak sarımsak ve baharat eklenebilir...

Köftelik bulguru yüzünü bir parmak geçinceye kadar sıcak su ve çok az tuz koyarak ağzı kapalı bir kapta  demlendirin demledikten sonra kıymayı sıcak bulgurla birleştirip kalitesini bozmamak için soğutun. Soğuduktan sonra içine kıymayı ve baharatı katıp yoğurun, ikiye bölün.
Yufkanın birini yayıp içine rulo pasta görünümünde bir bohça yapın. Diğer parçayı da...
Biraz buzluğa atıp kendini toparlamasını bekleyin.
Toparladıktan sonra bıçakla kesilebilir hale geliyor.
Bir buçuk cm genişliğinde kesip kesip, tabanı yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında kızarıp piştiğinden emin olun. Kokusu zaten piştiğini gösterir.
Çıkarıp servis tabağına alın fotoğrafta görüldüğü üzere sosunu ve yanına yoğurdunu ekleyin üzerini maydanozla süsleyin.
İçeriğini alışık olduğunuz köfteyle değiştirebilirsiniz.

Ben tabii yiyemedim diş ağrım yüzünden :/
ama çok seçici damak tadına sahip olan oğlumun yorumu
-Anne nefis olmuş...
Yetti yemiş kadar oldum...

Denerseniz afiyet olsun... 

  



2 yorum:

Esin Akarsu dedi ki...

Olsa da yesek... Ellerinize sağlık...

eratasarim2012@gmail.com dedi ki...

Hemen mutfakta hazır, sosu ısıtıncaya kadar bekler misiniz? :)