26 Ağustos 2013 Pazartesi

Bence Olduğunuz Gibi Görünün Ama...



Vicky Oliver'ın kaleme aldığı, milyoner gibi görünmenin yollarını anlatan kitaptan ipuçları:

1-Doğru kiloyu bulun
İyi görünmek için doğru kiloyu bulmak gerekli. Fazla kilolu veya fazla sıska görünmek çok fark yaratabilir.

2-1/3 kuralını uygulayın
Gardrobunuzu yenilerken 1/3 kuralını uygulayın. Yani mevcut kıyafetlerinizin en fazla üçte biri kadar yeni kıyafet alın. Ancak bu kıyafetleri alırken normalde alacağınızın üç katı farklı ürünler seçin. Böylece daha kaliteli kıyafetlere sahip olacaksınız.

3-Düz ayakkabı giymeyin
Kadınların dikkat etmesi gereken bir konu düz ayakkabı giymemek. Oliver'a göre düz ayakkabı giyen kadınlar, karşısındaki erkekte "50 yaş üzeri boşanmış muhasebeci" algısı yaratıyor.

4-Uzun görünün
İnsanlar bilinçaltına bağlı olarak uzun boyu otoriteyle bağdaştırarak liderlerde uzun boylu olma özelliğini arıyorlar. Bu nedenle sizi uzun boylu gösteren kıyafetler seçmek önemli.

5-Hobi edinin
Sosyalleşmek ve çevrenizi genişletmek için hobiler önemli. Ancak Oliver, zengin bir çevre edinmek için ata binmek ve tenis oynamak yerine kayak tarzı hobileri öneriyor. Çünkü zenginlerin sizlerin giremeyeceği kendi binicilik maneji ve tenis kortları olabilir ancak en zenginlerin bile kayak yapmak için bir dağa gitmesi gerekir.

6-Güzel bir cilt için iyi uyuyun
Günümüz iş temposunda günde sekiz saat uyumak zor olabilir. Bu yüzden bir uyku günlüğü tutarak istikrarlı bir uyku düzenin sahip olabilirsiniz.

7-Aksanınızdan kurtulun
Özellikle İngilizce konuşurken ağır bir aksanla konuşmamak çok önemli.

8-Giyim kurallarına uyun
Giyim kuralları olan bir iş yerinde çalışıyorsanız göze batmaktansa kalabalığa karışın. Kalabalığa uyum sağlamanız gereken diğer yerler: Cenaze törenleri, düğünler, resmi davetler, golf kulüpleri ve ibadethaneler.

9-Seçtiğiniz markalara dikkat edin
Tüketmeyi seçtiğiniz markalara dikkat edin. Buna içtiğiniz kahve bile dahil. Birlikte çalıştığınız ve sosyalleştiğiniz insanlar içecek seçiminizden yola çıkarak sizinle ilgili değerlendirmeler yapabilir.

10-Koleksiyon yapın
Atletik bir beceriniz yoksa etkili bir insan gibi görünmek için koleksiyonculuk yapabilirsiniz. Koleksiyoncular başkalarının gözünde konularında uzman kişiler etkisini yaratır.

11-Kibar olun
Kaba ve düşüncesiz davranmak daha kolay olsa da başkalarının iyiliğini kendi çıkarlarından önce düşünmek çok önemli.

12-Gönüllü olun
Gönüllülük faaliyetlerine katılmak iş dünyasındaki devlerin yakın çevresine yaklaşmak için en iyi yollardan biri. Gönüllülük için harcadığınız zaman size daha iyi bir sosyal ve iş yaşamı olarak geri dönecektir.

13-İnsanların takdirini beklemeyin
Ofis hayatında başarılarınızı anlatmak faydalı olabilir ancak iş dışındaki başarılarınızdan, özellikle de gönüllülük faaliyetlerinizden bahsederek insanlardan beğeni toplamaya çalışmayın.

Haber Kaynağı:
http://www.gazeteoku.com/frame.php?url=http://ekofinans.internethaber.com/milyoner-gibi-gorunmenin-13-yolu-g28789.html#.Uhp1mdJ7KSo

Hiç yorum yok: