25 Eylül 2013 Çarşamba

Saç Örgüleri...


Modern yorumlanan örgüler sizi klasik saç modellerinden kurtaracak! İşte ünlü saç tasarımcılarının tercih ettiği örgü modelleri...
En çok sevdiğimiz örgü modelleri.



Valentino - Sonbahar 2013

Bir tutam Viktorya dönemi havası, bir fiske Flemenk resmi, birazcık da zengin hanım saçı ve işte saç tasarımcısı Guido'nun Valentino defilesi için tasarladığı saç modellerinin ilham kaynağı…

Saçları fön suyuyla kurutup düzleştirdikten ve tepeden ortaya doğru ikiye ayırdıktan sonra Guido mankenlerin saçlarının alt kısımlarına postiş ekleyerek saçı örgüye uygun uzunluğa getiriyor. Eğer saçlarınız yeterince uzunsa saçlarınızı örmek için ek saç takmanıza gerek yok. Daha sonra saçı yan tarafa, omuza doğru getirmeden düz bir şekilde saçı tarıyor. Bu noktada Guido'nun saçı ipek gibi gösteren bir püf noktası var! Guido parmak uçlarıyla saça parlaklık veren saç kremlerinden uyguluyor. Daha sonra dikkatlice ördüğü saçın ucunu ince bir lastikle tutturan Guido daha şık bir görünüm için saç bandı takarak bu modeli sıradanlıktan uzaklaştırıyor.

Miu Miu - Sonbahar 2013- Örgülü Topuzlar

Miu Miu'nun podyumda kullandığı bu maskülen görünümlü saç iki küçük örgü topuzdan oluşuyor. Bu görünüme ulaşmak için saçlarınızı hafif nemliyken arkaya doğru saç köpüğü uygulayarak tarayın. Daha sonra saçlarınızın sadece üst kısmını istediğiniz yöne doğru asimetrik olarak ayırın, ensenize yakın olan kısmı yine ortadan ikiye ayırın. Saçlarınızı köpükle iyice düzleştirdikten sonra ikiye ayırdığınız tutamları örün. Ensenize yakın bir hizada iki küçük topuz yapın. Ş,mdi kulak yanlarından ve alnınızın etrafından fırlayan saç tutamlarını wax, saç spreyi ya da jöle gibi bir ürünle yatıştırın, bunu yaparken isterseniz firkete de kullanabilirsiniz.

İşte Star Wars'daki Prenses Leia modeli örgülü saçlarınız hazır!


Christian Siriano - Sonbahar 2013 - Balıksırtı Topuz

Balıksırtı örgüler bize genellikle yazın sıcağında dağılmış gevşek örgülü saçlarımızı hatırlatır. Antoinette Beenders, Christian Siriano'nun sonbahar defilesinde balıksırtı örgülerden topuz yaptığında, bu örgü şeklinin ne kadar şık olabileceğini bir kez daha gördük.

Beenders, muntazam ve bir o kadar da karmakarışık olan bu saçı tasarlarken Rus operasından ilham almış. Saçlarınızı ensenizden ikiye ayırın. Her iki tutamı da balıksırtı örün. Örgüleri çapraz bir şekilde kulağuınızın arkasından firketeyle tutturun ve dışarıda kalan örgüleri lastikli kısımları görünmeyecek şekilde kıvırıp firketeleyin. Saçınıza sprey sıkıp istemediğiniz bir görüntü varsa düzeltin.


Rodarte - Sonbahar 2013- Örgülü Yarım Topuz

Saç tasarımcısı Odile Gilbert, Rodarte'nin kulisinde bazen hoş ve kadınsı bir havaya sahip olmanın güzel birşey olduğunu söylüyor. Feminen ama dağınık bir görünüm elde etmek için romantik dalgaları örgülü yarım bir topuz yaparak, mankenin kendi saçlarından harika bir çiçek modeli yaratıyor.

Bu görünüme kavuşmak için saçlarınızı şekillendirici köpükle iyice ıslatın ve kalın bir saç maşasıyla uçları açıkta kalacak şekilde kıvırın. Kulaklarınızın tam üstünden iki tutam saçı örün ve uçlarını lastikle tutturun. Sonra bu iki örgüyü birleştirin. Belki çiçek yapma faslını atlayabilirsiniz, çünkü bunu becerebilirseniz zaten nasıl yapacağınıza dair bir tarife ihtiyacınız yok demektir.


Badglet Mischka- Sonbahar 2013- Ters Fransız Örgüsü

Fransız örgüsünün çok demode bir model olduğunu inkar etmiyoruz ama Peter Gray'in Badgley Mischka defilesi için tasarladığı bu saça bayıldık. Bu saç modelini evde kendi başınıza yapabilmeniz biraz zor, mutlaka profesyonel bir yardım almanız gerekecektir.

Peter Gray, bildiğimiz klasik fransız örgüsünü ters çevirmiş ve harika bir topuz modeli keşfetmiş. Saçın arkasında gözüken zarif örgüler, saçın dağınık ve düzensiz gözüken üst kısmıyla harika bir uyum içinde.


Marchesa- Sonbahar 2013- Örgü Topuz

Saç tasarımcısı Gilbert herkesin bu saç modelini bu sezon mutlaka denemesi gerektiğini söylüyor. Sadece üç dakikada yapılan bu saç modeli bu sezon favoriniz olacak. Kolay gözükse de püf noktaları olan ve dikkat isteyen bir model.

Saçlarınıza parlaklık veren bir sprey sıkın ve tarafın. İkiye ayırdığınız saçlarınızı kulaklarınızın arkasından başlayarak kıvırın ve firketeyle tutturun. Daha sonra açıkta kalan kısımları da iyice kıvırıp birbirine dolayarak bir topuz yapın ve firketeler yardımıyla tutturun. Topuzunuzun biraz dağınık ve salaş gözükmesi size daha hoş bir hava katacaktır.

Viktor & Rolf- Sonbahar 2013- Örgü Taç

Sienna Miller tarzı örgü taç modellerini görmeye alışkınız ama Luigi Murenu'nun örgü taç tarzı bir adım öne geçerek daha stil sahibi bir saç modeli ortaya çıkarıyor. İki yandan örülen saçlar kulakların arkasında birleştiriliyor. Düzensiz bir görünüm ve örgülerden fırlayan tutamlar bu saçı daha da güzelleştirerek feminen bir hava katıyor. 

Tory Burch - Bahar 2013 - Balıksırtı Örgü

Bu görünüme kavuşmak için çok malzemeye ihtiyacınız var desek bize inanır mıydınız? Cevabınızın "hayır" olduğunu bilsek de ne yazık ki bu saç modeli basit gözüktüğü kadar da zahmetli bir model. Saç tasarımcısı Eugene Souleiman, bu modeli saçınızı yıkamadığınız bir gün denerseniz daha iyi sonuç alacağınızı söylüyor. Souleiman bu saç modelini uygularken öncelikle saçı ikiye ayırıp her iki tarafa da postiş takıyor. Daha sonra çeşitli köpük ve saç sprayleri sıkarak saça hacim veriyor böylece saça örgüye elverişli hale getiriyor. Evde kolayca uygulayabileceğiniz bu model sizce de çok seksi ve masum durmuyor mu?

Hiç yorum yok: