28 Mart 2013 Perşembe

"Ferhangi Şeyler" ...İzleyemedim... Üzgünüm...






"Ferhan ŞENSOY' un 7 Mart 1987 den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi. Gündelik herhangi olayların Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendirilmesi."

Beynimden İnciler:

Pazartesi akşamı Ferhan ŞENSOY' un "Ferhangi Şeyler" oyunundaydım.
Yıllar öncesinden kasetlerinden dinlediğim Ferhan ŞENSOY' un performansı neticesinde hayal kırıklığına uğradım açıkçası.
Eskiden mizah farklıydı. Biraz siyaset biraz belden aşağı katkısıyla yaşardı. O neslin parodilerinde bu netçe görülüyor.
Yıllar önce dinleyerek beynime kazınan Ferhangi Şeyler ile önceki gün izlediğim Ferhangi Şeyler arasında çok büyük fark vardı.
Ne de olsa yılların verdiği bir yorgunluk, sesinde bir kısılma, esprilerde bir yavanlık söz konusuydu. Uzun uzadıya bir telefon konuşması, siyasi figürleri pek de oyuna katmama...O karanlık ortamda bolca uyku gelmesini sağlayacak biraz 'bitse de gitsek' düşüncelerini, biraz da 'neden bu kadar yavan' sorularını dile getirmemize sebep olan bir akıcılıktaydı... 
Yenilenemeyen, tazelenemeyen ve özellikle yılların yıpratıcılığı da üzerine eklenen bir oyundu. Üstelik ilk sahnede yanımızda oturanlar ikinci sahnede gitmişlerdi. 

Keşke Ferhan ŞENSOY gibi değerli bir tiyatrocu enerjisini ve tecrübesini daha yenilenmeye, güncel hale getirmeye ve espri anlayışına farklı katkılar sağlamaya harcasa eminim yine beğenilerek izlenir.

Hiç yorum yok: